Известие

Collapse
No announcement yet.

до колко е нормално дизела да пуши?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Абе щом "припушва" черно нЕма страшно, кат почне беличко и синичко вече става лошо положението.
    п.с. От "спортната" нафта пушат дооооста по-малко печките - поне моите, т`ва пък ако от време на време ей така за кеф поне веднъж на месеца си слагате двутактово синтетично масло нещата стават още по-добри.
    Last edited by kiko73; d.m.y г., 09:42.
    AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Коя е тая спортна нафта...
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
        Аз съм с чип и не съм махнал катализатора. Като я сръчкам здраво пуши яко черно. Интересно ми е защо ми пропушва и като карам кротко. Не вдигав повече от 2000 об. а на моменти изхвърля чернилка. Това не винаги го прави. Някой път няма и помен от пушене друг път почти без газ пропушва. Забелязал съм че пропушва когато повече време колата е била в покой. Някакви идеи? Дали с махане на катал. ще се оправи? Няма симптоми на запушен. Тоест има яка мощност и никакво давене и зачудване при сръчкване.
        Във въпроса ти се крие и отговора
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Във въпроса ти се крие и отговора
          И какъв е отговора?
          Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Comment

Ако всичко е наред по колата, то тя страда от некачествен ремап. Сега разбира се с хвърляне на боб ще го кажа, но все пак с лош ремап може да няма значения за пушенето на какви обороти си, а по-скоро колко си натиснал педала на газта. И все пак нито знам кой ти е правил чипа, нито знам състоянието на колата, но съм виждал много чипове с много насрани настройки. Много пушек по принцип не води до повече мощност, а напротив. Води до лоши последствия. Щом пуши яко черно значи имаш твърде много неизгоряла нафта и същата мощност и дори и по-висока се постига и без да пуши колата. Лош ремап или проблеми с мотора имаш, но щом върви добре и видимо няма ядове по-вероятно е първата причина. Разбира се това са само вероятности както казах. Намери някой близо до теб който разбира да ти прочете софтуера и да прегледа как са направени настройките.

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
              Коя е тая спортна нафта...
              Аз така казвам на разните Дизел+; Премиум дизел; В-пауър дизел....
              AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                Поправете ме ако греша, но логиката ми е такава:
                - Ако е махнат катализатора, газовете излизат по-бързо, нефилтрирани и може да се виждат осезаемо.
                - След чип колата може да припушва като и дадеш повече газ.
                - От кофти нафта пуши също
                - От скъсан/ не добре стегнат маркуч от турбото (някои от трите до кулекторите)....
                Така и още:
                - От скапан ЕГР пуши също
                - От скапан дебитомер също може да пуши
                - От скапан температурен датчик също може да пуши и/или от кола която не згрява в работен режим
                - От пикаещи дюзи също може да пуши повече
                - От зацапан или неизправен мап също
                - От скапана турбина която не дава достатъчно налягане също може да пуши
                - ............
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                  Тука много не съм съгласен - първо като караш леко колата не изпуска едри сажди които да се събират в катализатора После като натискаш и колата пуска сажди катализатора е точно за това да ги събира и изгаря колкото може. Ти си обеснил катализатора като кофа дето се изсипва което въобще не е така, то затова и си има определен пробег живот, и затова се нарича катализатор
                  Ако една кола пуши може да има 1000 причини дори и да не е ремапвана
                  Живко много грешни работи пишеш и ще се караме
                  Има мнооогооо фабрични коли с катализатори които си изпушват и причините изобщо не са лесни за обеснение и според мен въобще не си заслужава да ги обсъждате
                  Ся разбра ме какво исках да кажа Нема за какво да се караме Факт е че всичко освен тоя катализатор зависи и от състоянието на колата, също и от нафтата, най-общо и просто казано пиши ли не и достига въздух дали от спукан маркуч, кофти дебитомер...също може и от незатапен или неработещ коректно ЕГР...
                  Моите и двете нямат катализатори, само прави тръби и крайно гърно, ест. и затапен ЕГР и нито Алфата нито БМВ-то не пушат ама грам...Единствено може да се забележи дим ако дълго време е карано леко и спокойно до 2000, тогава при първото сръчкване може да се получи леко изпушване и до там, но сам знаеш защо

Не казвам че знам много, уча се постоянно и от знаещи хора като теб винаги приемам нова информация! Но съм сигурен че знам доста от масата народ където дори и са доста по големи от мен! Сам знаеш че немския кошник, тежката 5-ца да идеш само да я чипнеш и няма как да върви на по малко от 2 коли зад Миро, точно на тебе няма да ти обяснявам, щото ти е пределно ясно Но факт е че след положения труд над нея стана приятна вървяща лимузина!

Поздрави, Живко!
                  Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 18:40.
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ако всичко е наред по колата, то тя страда от некачествен ремап. Сега разбира се с хвърляне на боб ще го кажа, но все пак с лош ремап може да няма значения за пушенето на какви обороти си, а по-скоро колко си натиснал педала на газта. И все пак нито знам кой ти е правил чипа, нито знам състоянието на колата, но съм виждал много чипове с много насрани настройки. Много пушек по принцип не води до повече мощност, а напротив. Води до лоши последствия. Щом пуши яко черно значи имаш твърде много неизгоряла нафта и същата мощност и дори и по-висока се постига и без да пуши колата. Лош ремап или проблеми с мотора имаш, но щом върви добре и видимо няма ядове по-вероятно е първата причина. Разбира се това са само вероятности както казах. Намери някой близо до теб който разбира да ти прочете софтуера и да прегледа как са направени настройките.
                    Мерси за подробното обяснение. Чипа е слаган в Италия. Егра съм го затапил. Карам я вече 6м и съм минал 10000км. без да имам проблеми. 4-5 пъти съм я тествал на сериозни разстояния 1000+ км и машината се представи много добре. Бобо споменава за вэзможни проблеми с турбо, дебитомер, мар. Мисля си че щом върви тока зверски може ли да ги изключа горните неща? Остъва нещо по чипа и май ще трябва да си направя една ексурзия до София да го види Бобо. На два пъти ми светна дюлза и след ден изгасна без да има каквато и да е промяна в работата на мотора. Дано не е пикаеща дюлза.
                    Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Comment

То е нормално да изпуши черно:когато си в малки обороти и висока предавка.
                      Впрочим дизела нее чист,нали слагат нерафинирано олио и е около 3%,ще достигне 7% И как няма да пушат.

Comment

Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
                        Мерси за подробното обяснение. Чипа е слаган в Италия. Егра съм го затапил. Карам я вече 6м и съм минал 10000км. без да имам проблеми. 4-5 пъти съм я тествал на сериозни разстояния 1000+ км и машината се представи много добре. Бобо споменава за вэзможни проблеми с турбо, дебитомер, мар. Мисля си че щом върви тока зверски може ли да ги изключа горните неща? Остъва нещо по чипа и май ще трябва да си направя една ексурзия до София да го види Бобо. На два пъти ми светна дюлза и след ден изгасна без да има каквато и да е промяна в работата на мотора. Дано не е пикаеща дюлза.
                        Чипа може и да си е ок от италия а може и да е боклук спорна работа - може да се провери А светенето на дюзата просто трябва да се види от какво е и готово - но не е нормално да свети инжекциона - със сигурност има проблем щом е святкала
                        sigpic
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Има едно сравнение такова по международните тунинг форуми. На лошия чип му викат Италиански чип Но със сигурност имаш и проблем щом ти свети лампата.

Comment

Има едно сравнение такова по международните тунинг форуми. На лошия чип му викат Италиански чип Но със сигурност имаш и проблем щом ти свети лампата.
                            То има и такъв лаф за италянките ма кат гледам си ги караме и не ни пука Видял съм всякви чипове и съм виждал и италянски прилични
                            sigpic

Comment

Е има да. Все пак повечето тунинг софтуер, инструменти за тунинг и не само са италиански. Нормално е да има и качествени неща. Но както знаеш в интернет се разпространяват твърде много "италиански" тунинг файлове който са пълен шит и като знам по форумите как си ги разменят и "тунинговат" чак жална им майка на тея коли

Comment

аз ще кажа само че 75% от писаното са пални глупости казане от лаици. Дизел няма как да не пуши защото е Дизел. единствено ако има филтър за тварди частици само тогава не пуши, но алфите не знам да имат и по-добре, че като се запуши и започва цакане на всичко коз. Ако не пуши черно значи не достига нафта, мощност, въртящ момент...
                                С две думи скопен дизел, куц кон....
                                То може да пуши и пак да е куц кон, но това е друго.
                                Що се отнася до ТДС-ките 2.5 могат само да ми дишат черното защото не им достига....

Comment

Working...
                                X